top of page
Search

Svaka hrvatska Vlada do sada je ponavljala kako im je reforma državne uprave prioritet, no umjesto da se smanjuje glomazni aparat, iz mandata u mandat on se povećava.

U samo godinu dana broj zaposlenih državnih službenika veći je za gotovo 2700 ljudi.

Dok ministar uprave Kuščević uvjerava kako Vlada ne gomila državne službenike i poštuje zabranu zapošljavanja, brojke mu ne idu u prilog.

Krajem rujna prošle godine u državnoj upravi radilo je oko 68 tisuća ljudi. U godinu dana broj zaposlenih raste na 70.781 zaposlenog.

“Tu imamo velik broj službenika za EU projekte koje smo morali zaposliti, a njihova plaća se financira iz projekta”, odgovorio je Kuščević na ove podatke, piše Dnevnik.hr.

Najveći rast zabilježen je u pravosudnim tijelima. Prošle godine bilo je 7.704 zaposlena, a ove ih je čak 10 tisuća. U agencijama i ostalim tijelima broj raste s 9895 na oko 10 i pol tisuća. Po Ministarstvima – lagano pada, iako je Crna knjiga već ranije pisala kako su izvješća Državne revizije otkrila kako se u pojedinim ministarstva događa rast zapošljavanja u odnosu na prošlu godinu.

Povećava se rast državnih službenika, ponajviše u pravosudnim tijelima

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page