top of page
Search

Andrej Plenković najavio je povećanje plaća u javnom sektoru kako bi riješio štrajk i popustio sindikatima te koalicijskim partnerima. Obećao je povećanje plaća cijelom javnom sektoru (ne samo učiteljima i liječnicima) za 6,12 posto, odnosno povećanje od dva posto u tri navrata iduće godine.


Ovi nezasluženi pokloni javnom sektoru porezne obveznike koštat će 1,2 milijarde kuna iduće godine. Premijer Plenković zna da dvije trećine građana direktno i indirektno ovise o državi, stoga bismo ovo mogli promatrati kao predizborni potez. Sredstva za ovaj prijedlog osigurana su odustajanjem od najavljenog smanjenja PDV s 25 na 24%.


Trenutno rastu i svjetska i hrvatska ekonomija pa rastu i prihodi proračuna. U takvoj situaciji lako je dijeliti novac šakom i kapom. No, što ako nastupi recesija za koju godinu? Hoće li premijer imati snage smanjiti plaće kad padnu prihodi proračuna?


Inicijalni izvor podataka: Tportal

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 1,2 milijarde kuna

Institucija: Vlada RH


Premijerovih “2+2+2” koštat će nas 1,2 milijarde kuna

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page