top of page
Search

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizira sedmodnevno putovanje u New York za 29 osoba. Putovanje u svrhu "stručnog usavršavanja" uključuje posjet čak jednoj školi dok je ostatak rasporeda rezerviran za razgledavanje, shopping, izlete, krstarenje te odlazak na misu.


Putovanje ravnatelja će porezne obveznike koštati 13 tisuća kuna po osobi, za karte i noćenje, dok su neki ravnatelji na upit Indexa rekli kako će, normalno, uzeti i dnevnice od 95 dolara po danu jer je to ipak službeno putovanje.


Iako je putovanje organizirano od strane Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, od 29 osoba koje se spremaju na putovanje, samo je 15 ravnatelja srednjih škola. Osim njih, putuju četiri ravnateljice učeničkih domova, dvije zaposlenice županija, pomoćna ravnateljica Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, dvije osobe iz privatnog sektora te četiri osobe kojima identitet nije poznat.


Putovanje za ravnatelje većinom plaćaju škole za koje je vrlo poznato da često nemaju za osnovne potrepštine učenika i zaposlenika kao što su wc papir i topla voda, a prije samo par mjeseci neke škole su tražile od roditelja novce kako bi mogli kupiti potreban pribor za adekvatno izvršavanje redovne nastave.


 

Inicijalni izvor podataka: Index istrage

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: 377.000 kuna

Institucija: škole, županije

Ravnatelji idu na luksuzno putovanje u New York na račun poreznih obveznika

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page