top of page
Search

Dug veledrogerijama, ljekarnicima i proizvođačima lijekova prerastao četiri posto državnog proračuna, krše se odredbe zakona o rokovima plaćanja.


Koordinacija veledrogerija, Udruga ljekarnika i Udruga proizvođača lijekova upozoravaju na dug koji je dosegao 6,5 milijardi kuna, a samo od prosinca do ožujka je narastao za 900 milijuna kuna. Unatoč njihovim naporima, dug im se ne plaća, štoviše, "HZZO je potpuno prestao s plaćanjem ljekarnama, a čak 20 posto bolnica od početka godine prestalo je plaćati lijekove, odnosno te ustanove u vlasništvu države posluju nezakonito, kršeći odredbe zakona o rokovima plaćanja".


U slučaju daljnjeg neplaćanja dugova, mnoge ljekarne bi mogle bankrotirati što bi značilo manju dostupnost lijekova, ali Vlada očito misli da je nabava novih automobila i aviona važnija od zdravlja građana.

 

Inicijalni izvor podataka: Dnevnik.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: /

Institucija: /


Comments


Vlada ignorira dug za lijekove

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page