top of page
Search

Uprava 3. maja ispunila je sve uvjete za jamstvo za kreditni aranžman vrijedan 150 milijuna kuna koje je postavila Vlada RH. Nadzorni odbor HBOR-a dao je zeleno svjetlo da se osigura novac za nastavak rada riječkog brodogradilišta, a ministar gospodarstva Darko Horvat novinarima je najavio kako bi radnici 3. maja mogli dobiti prve isplate plaća tijekom ovog tjedna.


Poslovni.hr, pozivajući se na neslužbene informacije iz krugova bliskih Vladi piše da su pripremljeni i dokumenti za nova jamstva kojima će biti osigurani kredit za dovršetak gradnje tri broda, tanker 723, brod za rasuti teret 733 i spomenuta 514-ica, za čiji dovršetak je potrebno oko 75 milijuna eura. Dakle, uz već odobreni iznos za deblokadu, prvu isplatu vjerovnicima i pokretanje proizvodnje, ukupan iznos kojim će država omogućiti dvogodišnje poslovanje 3. maja dolazi na 95 milijuna eura. Odluke o jamstvima za brodove aktivirale bi se u fazama, po zaključenju ugovora s kupcima, no te odluke će se razmatrati nakon što se račun 3. maja deblokira.


Inicijalni izvor podataka: Poslovni.hr

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: oko 700 milijuna kuna

Institucija: Vlada RH


Commentaires


Vlada opet dala jamstva, a 3. maj dobio novi kredit

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page