top of page
Search

Usred nadolazeće krize zbog svjetske pandemije koronavirusa, Središnji državni ured za središnju javnu nabavu objavio je natječaj za nabavu čak 273 novih vozila u nepoznatoj procijenjenoj vrijednosti. Ironično, natječaj je objavljen u isto vrijeme kada je vlada predstavljala svoj plan za spas gospodarstva.


Od 273 automobila, 5 ih je više srednje klase te su namijenjeni dužnosnicima Sabora i Vlade, 25 vozila je srednje klase, dok su ostatak većinom presretači, motocikli za policiju i slično.


Osim što planira totalno nepotreban trošak u ovim teškim vremenima, država je i prošle godine nabavila stotinjak vozila u iznosu većem od 172 milijuna kuna. U pitanju su bili luksuzni automobili marke i modela Audi A6 50 TDI Quattro, čija je maloprodajna cijena otprilike 528 tisuća kuna.


 

Inicijalni izvor podataka: 24sata, Index

Procijenjeni iznos rastrošno potrošenih javnih sredstava: /

Institucija: Središnji državni ured za središnju javnu nabavu

Comments


Vlada usred krize nabavlja 273 nova automobila

Ako ne želite više čitati o ovakvim slučajevima, potpišite peticiju za potpunu transparentnost svih javnih tijela i organizacija koje se financiraju novcem poreznih obveznika. Više o našim zahtjevima možete pročitati ovdje.

bottom of page